LIKE

Friday, May 4, 2012

KeHiDuPan DeNgAn SeOrAng Ibu !!

KENAPA IBU MEMARAHI ANAKNYA ??? (FAKTA)

.....ASSALAMMUALAIKUM...

Alhamdulillah hari ni dapat idea nk berblog2 plk..hihi..Okeyh hari ni saya nak bercerita tentang fakta hidup dengan seorang ibu..Mungkin anda tertanya2 apakah itu yew..okeyh sekarang saya tanya anda pernah tak kena marah dengan ibu ?? kenapa?? apa sebabnya ?? haha itula.mungkin sebab2 yang akan saya rungkaikan ini boleh mengembalikan ingatan anda..mari kita mulakan..

FAKTA !!

1)   Bangun Lambat
2)   Malas kemas rumah
3)   Tidak Mahu Belajar Memasak
4)   Main Video Game
5)   Main Internet berjam2 ( Facebook , Twitter ,Blog )
6)   Melawan Cakap 
7)   Tak Nak Pergi Surau
8)   Tak nak Solat
9)   Tak Nak Baca Buku
10) Tak Kemas Katil lepas Bangun
11)  Gemuk dan tak nak menguruskan badan
12)  Makan Banyak 
13)  Tidak Melayan Tetamu
14)  Balik Rumah Lewat
15)  Suka Minum Teh Kedai Belakang
16)  Sebut Perkataan Yang Tidak Senonoh
17)  Menonton Televisyen Terlalu Banyak
18)  Buang Sampah Merata-rata
19)  Malas Mandi
20)  Bergaul Dengan Orang Yang Tidak Senonoh
21)  Letak Laptop Merata -rata
22)  Balik Sekolah Lambat
23)  Tidak Pergi Tuisyen
24)  Asyik Minta Duit
25)  Tidak Reti Menabung
26)  Hisap Rokok/ Dadah
27)  Pukul Orang
28)  Tidak Menjaga Penampilan
29 ) Keluar Sampai Lewat Malam
30 ) Ada Boyfriend


Itulah antara sebab2 yang dapat saya rungkaikan..haha..dah kembali ingatan bagus2 !!...Sebenarnya saya dapat idea ni pon sebab baru lepas kena marah ngan mak..haha..sebabnya ada kat atas tuh..tekalah,,,tapi x lah semua tuh..ada sikit2 jew...Tetapi ada sebab kenapa ibu itu memarahi anaknya..mestilah kerana mhu anaknya menjadi seorang yang lebih berguna pada masa hadapan..RENUNG2KANLAH...tidak elok bermasam muka dengan ibu anda hanya kerana dimarahi..fikirkanlah balik pengorbanan yang telah ibu anda lakukan seblelum ini yew..Okeylah kalau ada yang nak tambah2 boleh jew..tulis comment kat bawah ni ek..sampai sini je ek..jumpa lagi di post yang seterusnya..

ASSALAMMUALAIKUM ... :)

Thursday, May 3, 2012

BORONG TUDUNG

TUDUNG BAWAL TONES

TUDUNG BAWAL POLKADOT









TUDUNG BAWAL 4 TONES








Assalammualaikum...hari ni kita akan bercerita tentang tudung...tudung kat atas tuh tudung yang saya beli untul raya nih( raya la sgt 6t beli lagi)...Colour2 nya memag cantik..sakit mata memandang...hari ni saya x nak cerita panjang lebar..just nak show tudung baru (hehe over betul) baeklahhhh...

HARGA

TUDUNG POLKADOT           : RM 40

TUDUNG BAWAL 4 TONES : RM 18 / 16

Kualiti tudung nih memang tinggi,...BAWAL JEPUN & MUDAH DIBENTUK, ADA BERBAGAI COLOUR..

sapa yang berminat tuh boleh je e-mail saya @ comment kat bwh..insyallah..saya boleh tolong beli untuk anda dan insyallah boleh dpt harga yang lebih murah.. kalau beli lebih daripada 5 helai insyallah dapat murah...tudung ala aidijuma gitu..hihi...jumpa lagi...Assalammualaikum !!!



Wednesday, May 2, 2012