LIKE

Thursday, February 14, 2013

SARANG SARANG SARANG


                  MY HERO SUPERMAN

Ehem Ehem Ehem Assalammualikum and selamat pagi . Sekarang sudah pukul 1.28 pagi. hmmm.. tak tahulah kenapa selalunya tengah tengah malam selalu dapat idea nk berblog2 . setelah penat menulis di blog saya yg yg private tu , terasa nak berblog di sini plk . Okeyh straight to the main point . Tajuk Hari ini adalah MY HERO SUPERMAN . bukan bermaksud nk berjiwang jiwang ke apanya  cuma nak meluahkan perasaan je. hewhew. Sarang sarang sarang bermaksud Love love love..tak tau nk tulis apa..hentam jelah..hewhew

Maksud MY HERO SUPERMAN ni sememangnya semua orang tahulah kan mesti jatuh hati kat seseorang lelaki . Tapi ini bukan calang calang lelaki tau . heeeheee sorry menggatai . Laki ni sangat terkenal di Malaysia . Seriously comel , hensem dan bijak . sangat sangat sangat . Tapi apakan daya hanya bertepuk sebelah tangan je. huhu :( . haha.. baiklah , Orang yang dimaksudkan itu sememangnya buah hati saya yang dh bertahun tahun. jeng jeng jeng jeng !!!!! tittttttt




inilah dia Ladies and gentleman , introduce to you G-DRAGON !!!!!!

sejak akhir akhir ni  gd sangat popular ,ramai yang asyik tweet #np - crayon . hmmm , kita pon tweet jugak la..tapi  kita tak tiru tau , mmg tengah dengar lagu dia pon .. sebenarnya saya dh minat gd ni sejak form 4 lagi tau. cakap je lagu apa semua tau . nampak tak kesetiaan di situ , buruk jahat pon , gossip banyak pon, tak kisah . mcm orang ckp kalau dh suka bau kentut pon wangi. hahaha . bila dh dikira rasanya lama jugak 4 tahun dh kot . sekarang lagi bertambah minat la..mana taknya makin hensem . Gd ni seorang composer lagu , ahli big bang and icon fashion . Dia pakai apa pon mesti nampak hensem . :) 
nmpk tak hensem kan..Seriously pantang org mengata Gd ni . rasa nak tumbuk tumbuk..jadi jangan mengatalah yew..



Big bang in da house 


Mmglah sekarang musim k-pop , banyak kumpulan baru keluar , banyak yang hensem hensem tp buat sementara waktuh ni , gd masih di hati . haha..haihhh geliiiii...
Tak tau la awat minat sangat kat dia..hari tu waktu dia datang malaysia , teringin nak p konsert dia , tapi mak tak bagi p lagipon tiket dia mahal sangat snagt kot . Tapi sedih gila tak dapat p. Waktu golden disc awards tu pon dia ada..dia nampak sangat hensem ,hmmmm sedihnya tak boleh p :( tgk you tube je ..tiket konsert  boleh belanja kat uitm 2 bulan. tak berbaloi langsung.tak pe gd tgk gmbr pon dh jadi haha..okeyhlah . hari pon dh lewat . cukuplah merapu setakat ini . JUMPA LAGI .good night .





























Saturday, February 2, 2013

DIKIR BARAT MANDARIN 2013

HAVE FUN 



Banner for KBM1113A /B




KBM1113A

Assalammualikum dan selamat pagi . jam pon sudah menunjukkan pukul 1.01 am . dengan keadaan yang kurang sihat , gagah jugak sikit nak mengupdated blog ini . Ini adalah post yang pertama sejak masuk tahun baru 2013 ini.

Hari ini berasa nk cerita sikit pasal Dikir Barat Mandarin . Untuk sem ni kita ada ambil Subjek Mandarin . Sebenarnya boleh pilih nak ambil mandarin ataupon arab , setelah berbincang dengan mak , akhirnya ambil mandarin .Seriusly , Mandarin je monopoly assignment sem ni. Sem ni memang sibuk sangat -sangat . tak taulah nak kata macam mana , masuk kali ini dah dua kali demam.
                                     
Okeylah bersambung kat Dikir Barat tadi , pada 30 /1 .2013 telah berlangsung pertandingan dikir barat . Macam macam masalah timbul sepanjang Latihan Dikir Barat tersebut . Tapi Kami tetap teruskan walaupon dalam keadaan stress.  Kelas saya Kbm1113A telah bergabung dengan Kbm1113B . kitaorang banyak berkerjasama sepanjang latihan tersebut. Kitaorang Reka tarian , Lagu , Baju sendiri , Multimedia sendiri dan banner sendiri . 



Inilah Baju Yang Kami semua pakai


                                    With Fatin and Aimi dekat C6

Sebenarnya kami semua agak risau sebab waktu rehearsal kami punya tarian dan musik agak berterabur , Fahmi tak berapa boleh lagi nak main gendang ibu .Semua pakat cuak dan mula cari jalan penyelesaian . sebenarnya , saya agak kesian kat fahmi sebab terpaksa main gendang ibu. mesti stress sebab susah kot nak main gendang ibu . Mukanya nampak sangat cuak dan stress walaupon dia tak cakap. setiap kali musik lari dengan tarian , dia mesti jadi cuak. walaubagaimapon , dia dah cuba yang terbaik . pada malam pertandingan , dia main dengan baik sekali . Hen Hao . Terima kasih kerana sudi main gendang ibu . 



                                             Pak cik , Riz dan Fahmi


      Saya dan Fahmi  Firdaus yang sangat pemalu orangnya


Saya dan Meon  yang banyak menghiburkan awak - awak sepanjang latihan..

Perkara menarik yang saya rasa berlaku semasa dikir barat tersebut ialah sewaktu farid pemain keyboard bangun dan melompat dan mengetuk keyboard . hahaha..serius kelakar . habis melangkah orang . Mesti farid sangat stress waktu tuh , Tak pe farid buat je apa yang kamu nak. farid hen hao !! haha..selain itu , rasanya sewaktu daniel fizie naik atas pentas bagi bunga kat sherley . waktu tuh dapatlah dengar sikit sorokan daripada penonton . bila tengok balik video , wow romantik . Thanks Daniel sudi memeriahkan persembahan kami.

apapon yang berlaku malam tuh , tarian berserabut ke , muzik tak masuk ke , tarian pelik ke . seriously , saya tak kisah . Kitaorang dah cuba yang terbaik dan semua pemain muzik , awak -awak  , tukang karot , supporter , pereka tarian , pengurus pakaian dah lakukan tugas masing masing dengan baik sekali.Alhamdulillah kami menang Pakaian Terbaik . Thanks Timie n Farah sebab banyak meluangkan masa dengan pakaian .Kami tak kisah pon menang ke tak , kami cuma mahu have fun yooo..heheh.. dikir barat jugak sebenarnya banyak merapatkan hubungan kami semua . ada yang tak pernah bercakap antara satu sama lain  tiba2 bercakap .pengalaman dikir barat banyak mengubah kami semua. Thank you dikir barat . Insyallah kami kbm1113A / 3B akan kembali dengan persembahan yang lebih menarik sekali sem hadapan . insyallah . 


                                                         
                    Azim Arabiah datang menyokong .Thanks azim


With Husna . Gelak bersama , penat bersama , ketawa bersama sepanjang Latihan .  Kita duk sebelah lagi nah Teater musical sem depan :)