LIKE

Monday, April 30, 2012

~ AWESOME WEEK ~

 GUANGZHOU (CANTON)


ASSALAMMUALAIKUM

CANTON TOWER

 FLIGHT



MY LITTLE BROTHER & GHANA TOURIST


Waktu ni paling best kiatorg jumpa dia kat pearl river, power betul english dia , tercungak2 kitaorg nak jwb..haha..agak malu la di situ..yg bestnya wktu nak balik pon dia ada kat airport jgk..mmg x sangka asyik jumpa ..ada jodoh letew..huhu


                MY AUNTY , BROTHER ,MOM , ME & LITTLE BROTHER



GUANGZHOU BAIYUN INTERNATIONAL AIRPORT



MEETING TIME


Haha hari ni 30/4/2012 malas betul nak update blog... tapi dah x de pape nak buat , update suma benda yg ada dlm laptop..hehe

okeyh tajuk hari ni berkaitan dengan melancong ke guangzhou..nak kata melancong x la sgt...shopping sikit2 je..banyak nye kerja...but happy jgk duk sini..first time p china kan... gmbr kat atas tuh sedikit gamabar kami kat sana..panjang sgt nak tulis guangzhou..tulis canton jelah..

canton ialah panggilan yang digunakan sblm guangzhou...sbnrnya x de lah terkejut sgt pon bila tgk negara bendera merah nih...yang terkejutnya..tgk airportnye , bangunan and makanan dia...




kat sini saya nk kongsi pasal airport kat sini..dgr kata airport kat canton adalah yang paling besar kat china..bertuah dpt tgk..bertingkat-tingkat kot..jalan pon penat..sejak awal2 sampai pon lenguh kaki ni berjalan baru sampai pintu keluar airport....boleh katakan separuh alor star ni je besar kawasan airport dia,,hehe

next, about bangunan kat situ,,mmg china maju gler..bangunan kat situ banyak yg melepasi awan...mmg cantik kalau tgk..gmbrnya ada kat atas yew...bangunan dia pon cantik2..tahu x stadium yg wktu sukan asea ari tuh..mmg cantik kalah bukit jalil..tp sayangnya diorang nk runtuhkan dh..bak kata penduduk kat situ..china terlebih duit mcm tuh la..hmmmm




okeh seterusnya pasal makanan ...tidakkah terkejutnya saya bila satay ayam/daging yg kita makan 3o sen satu tuh kat cina 1.50 sen satu...aduihh mahal betul..sbnrnya bknnya apa, mahal pon sbb satay kambing...mana nk dptnya satay ayam ngan daging..payah sekali..tapi satay dia mmg sedap..cepat plk tuh masak..

kat atas tuh ada gmbr roti yg kitaorg mkn..haha serious roti tuh tahan 3 hari kot..kasi tapau kot (mksdnya bungkus )tapau dlm bahasa mandarin...pengalaman kat situ mmg best..agak lama kitaorg duk situ sampai jemu...

Kat sini saya nak ucap terima kasih kepada driver yg bawa kitaorg jln namanya peter , and then encik michelle lim sbb  bwk kitaorg g merata tempat...

okeyh lah sampai sini saja..jumpa lagi di post yg baru,,
assalammualaikum..